Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ

Πολλοί είναι πλέον αυτοί που ισχυρίζονται ότι τι λιώσιμο των πάγων στο Βόρειο Πόλο έχει δημιουργήσει την ανάγκη να δημιουργηθεί νέο νομοθετικό πλαίσιο από τα Ηνωμένα Έθνη, που να ρυθμίζει εκ νέου το καθεστώς της περιοχής. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα όσον αφορά το ψάρεμα, την εκμετάλλευση και διακίνηση του πετρελαίου, το καθάρισμα των πετρελαιοκηλίδων, την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, αλλά και άλλα θέματα που προκύπτουν στην περιοχή.
Με αφορμή αυτές τις ανησυχίες δεκάδες ειδικοί στα νομοθετικά θέματα τέτοιου είδους συγκεντρώνονται στην Ισλανδία από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητήσουν την ανάγκη ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για την Αρκτική.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΕΤΕ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΗΜΟ ΠΛΑΝΗΤΗ..ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!Γ.Κ

mia είπε...

Ερώτηση: Τι θα γίνει πρώτα? Θα λιώσουν οι πάγοι ή θα καταστραφεί η γη από το πείραμα του CERN? Αν ξεκινήσει τη Τετάρτη το πείραμα ποιός θα το σταματήσει? Επίσεις, ήταν ανάγκη να γίνει σε αυτή την έκταση? Δεν μπορούσαν να το πραγματοποιήσουν μέσα στα εργαστήρια??? Οι επιστήμονες που δουλεύουν σε αυτό δεν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειτε????
Ο Θεός να βάλει το χέρι του αλλιώς....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ "ΕΡΓΑ" ΚΙ ΟΧΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ .....ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!
ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ....ΚΑΙ...ΤΟ... ΚΑΡΠΟΥΖΙ!!!!


Υ.Γ.
ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ...ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΦΑΖΟΥΜΕ"!!!

Ανώνυμος είπε...

Hθελα να ηξερα ομωs βρε παιδια οταν λιωσουν ολοι οι παγοι στουs πολουs και οι ανθρωποτητα κυνδινευει με ολοκληρωτικο αφανισμο,τη σημασια θα εχουν πλεον ολεs αυτεs η νομοθετικεs ρυθμισηs για την αρκτικη και για τη ανταρκτικη;Ποισs θα νοιαζεται πια;Απολυτωs κανειs επιχθονιοs παντωs. Δηλαδη το προβλημα μαs σημερα ειναι μονο οι περιoχεs που στερουνται τον παγο σε ποιανου τη μερια θα καταληξη,η γιατι και για πιο λογο αυτεs οι περιοχεs δεν καλυπτονται απο παγο σημερα ενω επρεπε κανονικα να μην ειχε συμβη αυτο.Να βρουμε τη λαθη καναμε,και επιτελουs να βρουμε τροπουs να σταματησoυμε αυτο το φαινομενο που μαs οδηγη με μαθηματικη ακριβεια στην καταστροφη τουλαχιστον του πολιτισμου οπωs τον γνωριζουμε με την σημερινη του μορφη.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά πράττουν κατά τη γνώμη μου...Σε λίγες γενιές από τώρα, οι μοναδικές περιοχές στον πλανήτη οι οποιες ίσα -ίσα θα μπορούν να συντηρήσουν ανθρώπινη παρουσία, θα είναι οι πόλοι.Γιατί λοιπόν να μην εξηγούμαστε από τώρα και να τρέχουμε τελευταία στιγμή να οριοθετήσουμε την περιοχή μας ο καθένας???? Των φρονίμων τα παιδιά...