Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ, ΕΝΩ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ USS MC FAUL

Την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2008, το αμερικανικό πλοίο USS Mount Whitney πέρασε από τα στενά του Βοσπόρου και κατευθύνθηκε προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τουρκίας, το πρώτο αμερικανικό πλοίο που είχε περάσει από τα στενά, το USS McFaul, αργά το βράδυ της Δευτέρας έφυγε από τη Μαύρη Θάλασσα και περνώντας από τα στενά, βγήκε στη Μεσόγειο. Να θυμίσουμε ότι η Ρωσία έχει δηλώσει ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη να τηρηθεί η συμφωνία του Μοντρέ, βάσει της οποίας τα αμερικανικά πλοία μπορούν να μείνουν μόνο 21 ημέρες στη Μαύρη Θάλασσα.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NA ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ!!ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΤΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ!!!(ΣΤΑΥΡΟΣ)

J.P. είπε...

Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τις πραγματικές δυνατότητες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Τα τελευταία χρόνια όντως η κατασκευή πλοίων στην Ρωσσία έχει φτάσει τις εποχές της Σοβιετικής Ένωσης,με πλοία και υποβρύχια τελευταίας τεχνολογίας.
Οστόσο πρέπει να παρατηρηθεί ότι η Ρωσσική Ομοσπονδία έχει δώσει βάση στους στόλους της Βόρειας Θάλλασσας ,του Ειρηνικού και της Βαλτικής που είναι ιδιαίτερης σημασίας, ενώ ο στόλος της Μαύρης θάλασσας υπολείπεται σε εξοπλισμό.
Τα περισσότερα πλοία που βρίσκονται στην Μαύρη Θάλασσα είναι τουλάχιστον 25 χρόνων και δεν γνωρίζω τι δυνατότητες έχουν απέναντι στα σίγουρα πιο σύγχρονα σκάφη που κατέυθασαν απο πλευράς ΝΑΤΟ στην περιοχή.

ThanHawk είπε...

o tourkos den tha mporesei telika na kratisei tis issoropies.
oi amerikanoi stelnontas sinexeia ploia ton exoun ferei idi se diskoli thesi apenanti sti Rosia.
Sto telos tha spasei.

Ανώνυμος είπε...

BLEPV OI AMERIKANOI ETOIMAZOYN ROTATION.ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΜΕΧΡΙ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ.

Desumor είπε...

ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΑΛΟΝ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΞΑΝΑ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

ΥΑΝΚΕΕΣ ΓΟ ΗΟΜΕ.ANTE ΜΠΡΑΒΟ.ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΣΑΠΑΚΟΠΛΟΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.ΦΥΓΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΜΟΛΥΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΜΟΣΚΒΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΕΚΕΙ.Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΟΡΟΙΔΟ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ.ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΣΦΑΙΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Η 1-2 ΤΟΥΠΟΛΕΦ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΤΗ ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΣΑΣ.ΡΕ ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κάτι ? Τα αμερικάνικα πλοία μπορούν να μείνουν εκεί για 21 ημέρες συνολικά (δηλαδή να υπάρχει παρουσία αμερικάνικου πλοίου για 21 μέρες ανεξαρτήτως ποιό είναι το πλοίο ?) ή το κάθε αμερικάνικο πλοίο μπορεί να παραμείνει εκεί για 21 μέρες ?
Όποιος ξέρει ας απαντήσει παρακαλώ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ 21ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

oi tourkoi den prokeitai na poun OXI stous amerikanous...
ara ta sumperasmata ine pio eukola gia to ti meli genesthe...
O KAIROS GAR EGGYS

Nikos είπε...

Μέχρι τώρα ας πούμε ότι η Αμερική βοηθούσε κάπως την Τουρκία (Γραμμή Παραγωγής Όπλων, Ναστάθμους (akzaz)klp) ε και τωρα ήρθε η ώρα των Αμερικάνων να κάνουν την Τουρκία ότι θέλουν μόνο που μεχρι εκείνη την στιγμή που υποστήριζε η μία χώρα την άλλην δεν υπήρχε ο πούτιν και όλα πήγαν στράφι και χαμένα και τώρα Τουρκία και Αμερική είναι με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στη Ρωσσία

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.ΕΞΩ ΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΜΕΣΑ ΤΟ ΕΥΤΙΧΗ..ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΜΥΝΤΗΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΑΡΑ ΠΡΟΛΑΒΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΠΡΟΜΕΝΟ.ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "Ο 4ΟΣ ΠΑΓ/ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ."ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟ ΠΕΠΡΟΜΕΝΟ ΦΥΓΗΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΕΣΤΥ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΘΑΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΡΩΤΑΝΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΕΠΟΧΗ[επετρεψε μου ΔΗΜΟ να απαντησω]πρεπεινα βρουμε το κοματι αυτο του εαυτου μας που λεγεται ΨΥΧΗ γιατιμας το χαρισε ο ΘΕΟΣ και γιαυτο ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ[ειναι αθανατη]Για να βρουμε το αγνωστο αυτο κοματι μας πρεπει να ακολουθησουμε τη οδο πουλεγεται=ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.Μωλις το καταλαβουμε αυτο δεν φοβομαστε τον θανατο[γιατι ξερουμε οτι μετα τον θανατο περναμε σε μια αλλη διασταση που λεγετε ΑΙΩΝΙΩΤΗΤΑ μια αλλη μορφη υλης]Εδω να τονισω οτι εκει παμε ολοι[αμαρτωλοι και πιστοι]αλλα αυτοι πουκαταλαβαν τι ειπε ΟΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ και προσπαθησαν και εφαρμοσαν τα λογια ΤΟΥ στη πραξη αυτοι θα περασουν ζωη χαρισαμενη[και μαλιστα για ΠΑΝΤΑ] Ενω οι αλλοι θα μεταφερουν τα ανχη τους ταβασανα τους φοβουςτη τρελα τους στην αιωνιωτητα και μαλιστα για παντα.ΚΑΙ εδω να κανω μια ερωτηση= ποια η αξια του υληκου πλουτου? ποια ηαξια της νικης?Αντιθετως ομως μεγαλη η αξια της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.Γιαυτο αδελφια ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.............. Σωτηρης

Ανώνυμος είπε...

....ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΕΙΔΟΜΕΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα.ειτε 20 μπουν ειτε 100 15 λεπτα δουλια ειναι.αλλα ξερεισ τι θα κανουν οταν ενα πλοιο συμπληρωνει τον χρονο τοτε θα βγαινει για λιγο και μετα θα ξαναμπαινει.εσυ δημητρακη και βλαδημηρε μην τσιμπατε.το πλειστεσιον ειναι ετοιμο.απλως κουνα το joystick.

Ανώνυμος είπε...

Eγω βλέπω πλοία να μην φεύγουν αλλά να αυξάνονται στον Καύκασο και από της δυο πλευρές πολεμικά πλοία στη Σύρια των Ρώσων και ναυτική άσκηση στον ίδιο χώρο από αμερικανούς ισραηλινούς και τούρκους. Το γουσταβο στην Αμερική και την ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα από την Ρωσία ίσως παρόμοια με αυτή των αμερικανών με πολεμικά πλοία . Πρόεδροι αντιπρόεδροι υπουργοί εξωτερικών Ρωσίας Αμερικής να οργώνουν τον κόσμο και να ψάχνουν μανιωδώς για συμμάχους και υποστηριχτές . Την Ευρώπη να προσπαθεί να ισορροπήσει η να καθυστερήσει τα γεγονότα πρεσβείες να κλείνουν και πολλά η κρίση κλιμακώνεται.

Έχει καταφέρει να αναταράξει τους λαούς .

Τι πρέπει να κάνουμε τώρα?

magos είπε...

Η Αμερική γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει, γιατί δεν μπορεί. Η προπαγάνδα, με την οποία ταΐζει όλο τον κόσμο, δεν είναι ευκολοχώνευτη για τον Πούτιν. Δείτε και την πολιτική κρίση που ξέσπασε στην Ουκρανία. Σε συνδυασμό με τις διαμαρτυρίες πολιτών στη Σεβαστούπολη (λόγω των αμερικανικών πλοίων στο λιμάνι της) φαίνεται ότι ο λαός της χώρας αρχίζει και καταλαβαίνει ποιο είναι το συμφέρον του. Εξάλλου η Ρωσία τώρα δεν είναι Σοβιετική Ένωση που καταπίεζε και μέρος των πολιτών της. Είναι πανίσχυρη οικονομικά και σε λίγο καιρό, αν όχι και τώρα, πολλοί θα θέλουν να γίνουν πολίτες της.

christos είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Ανώνυμος είπε...

κατάλαβα... παλι πικ νικ θα κανουν οι ρώσικος στρατός όπως πριν λίγες βδομάδες. Που πάτε ρε αμερικανάκια, που πάτε ρεεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΠΗΣΤΕΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟ ΠΡΟΦΗΤΗΣ Η ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GIORIKAS είπε...

ΜΑΓΚΕΣ ΤΟ 2014 ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ;ΤΡΕΜΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥ ΤΕΚΝΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΗ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΑ Ε.Π.Ε

medabots είπε...

ti alo tha perasei apo kei more?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι νομίζω πως το μπες βγες των αμερικάνικων και άλλων πλοίων από τα στενά, είναι ένα μόνο κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδίου.Εμείς μάλλον δεν μπορούμε ακόμα να καταλάβουμε και πολλά ίσως γιατί κοιτάμε μόνο όσα γίνονται κοντά μας.Και οι δύο μεγάλοι έχουν ήδη χτυπήσει συναγερμό.Αυτό το δείχνουν και οι πολεμικές ασκήσεις.Η γνώμη μου για τον επόμενο Παγκόσμιο πόλεμο, αν γίνει και ζήσουμε (αισιόδοξο μήνυμα αυτό!!!), είναι ότι θα μας ρωτούν ποιά ήταν η αιτία και δεν θα ξέρουμε να απαντήσουμε.Στάθης.

Anezina είπε...

Λέτε να γίνει κανένα μπάμ; Ή μήπως έρχετε πρώτα το θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους;

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΡΤΕ ΚΙΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΜΑΖΕΨΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΥΚΟΛΗ.ΑΜΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΤΑ ΒΥΘΙΖΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΨΑΧΝΕΙ.ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ.ΑΠΟ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕΧΡΙ LEIZER ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

AΡΧ. ΜΙΧΑΗΛ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.
ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ.

Ανώνυμος είπε...

pravo re megale ta les xima.se paradexomai.krata gera.kostas

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Χ.Ο , καθότι έτσι ανατράφηκα, αλλά μελετώντας την ιστορία πιστεύω πως η Εκκλησία κατάστρεψε τις δυνάμεις του Ελληνισμού κατά τους Βυζαντινούς χρόνους.

Όταν ο Ελληνισμός άρχισε να ξαναβρίσκει τις δυνάμεις του ήρθαν πρώτα οι Σταυροφόροι και μετά οι Τούρκοι και μας διέλυσαν.

2 ήταν οι λόγοι που υποδουλωθήκαμε στους Τούρκους. Η μεταξύ μας φαγωμάρα και η εμπιστοσύνη μας στους συμμάχους μας.

Ας μην παρασυρθούμε σε παρόμοιες καταστάσεις. Όλοι δουλεύουν για την πάρτη τους, Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ρώσοι, και κανείς δεν ενδιαφέρεται για το καλό μας.

Αν εμείς ως γνήσιοι Έλληνες δεν προετοιμαστούμε στο εσωτερικό της χώρας κατάλληλα, οι συνέπειες ενός πολέμου θα είναι καταστροφικές για την Ελλάδα, ακόμα και αν δεν λάβουμε άμεσα μέρος στην διαμάχη (κάτι για το οποίο αμφιβάλω).

Να θυμάστε όλοι: νικητής σε έναν πόλεμο είναι αυτός που χάνει τα λιγότερα, καθότι όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές (και η πλειονότητα των θεατών) ΧΑΝΕΙ