Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΤΗ ΧΑΓΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

Δικανικός πόλεμος ξέσπασε μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας. Και οι δύο διεκδικούν ένα νησάκι στον Δούναβη, όπου κατά την παράδοση είναι θαμμένος ο Αχιλλέας.
Φυσικά δεν σκάνε για αυτό. Το νησί κρύβει στο υπέδαφος πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, τα οποία θέλουν και οι δύο χώρες.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OLOI MALONOUN SE KSENO AXIRONA......ANTI NA EINAI OLA ELLINIKA .....ELLADA EINAI PANTOU RE ...

Ανώνυμος είπε...

Αχ, και να ζωντανευε ξανα ο Αχιλλεας! που θα πηγεναν να κρυφτουν μερικοι δεν ξερω!

Zulu είπε...

Το θέμα για μένα είναι αν όντως είναι εκεί ο τάφος του Αχιλλέα.
Σύμφωνα με ποιες πηγές βγήκε αυτή η παράδοση;

Zulu είπε...

οι δύο όμορες χώρες διεκδικούν μετ’ επιτάσεως το Φιδονήσι, όπως αυτό ονομάζεται από τους ντόπιους. Η συγκεκριμένη νησίδα, που έχει επιφάνεια μόλις 17 εκταρίων και αποτελείται από μερικά ασπριδερά, ασβεστολιθικά κατσάβραχα και βρίσκεται στο Δέλτα του Δούναβη, στον Εύξεινο Πόντο, διεκδικείται από τις δύο χώρες, καθώς υπήρχε και υπάρχει μεγάλη ασάφεια στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς, τόσο επί οθωμανικής αυτοκρατορίας όσο και πρόσφατα επί σοβιετικής επικυριαρχίας.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μικροσκοπική νησίδα, η οποία από τους μεν χαρακτηρίζεται ως ακατοίκητη βραχονησίδα και από τους δε ως κατοικημένη νήσος την οποία οι αρχαίοι ονόμαζαν Λευκή, ενώ ο ιστορικός Παυσανίας αποκάλεσε "Αχιλλέως νήσο". Αυτό διότι, εκεί, στην αποκαλούμενη και "νήσο των μακάρων", βρισκόταν κατά το μύθο ο τάφος του Αχιλλέα.

Zulu είπε...

Πρόκειται για τη (μικροσκοπική) αρχαία Λεύκη, μία νησίδα που ο Παυσανίας αποκάλεσε «Αχιλλέως νήσο» διότι κατά τον μύθο εκεί βρισκόταν ο τάφος του Αχιλλέα - στην υπερβόρεια Νήσο των Μακάρων.

Necrophiliac είπε...

Ekatalava..............!!!!!

e.efthymiou
uk

medabots είπε...

exo mathei oti ston evro koitasmata xrysou kai diamantiou aksias 700 disekatomyrion eyro.psaksto Dhmosthenh.

Ανώνυμος είπε...

Τον αθώωσε το Εφετείο μετά από 2407 χρόνια!

Οκτακόσιοι διακεκριμένοι Αμερικανοί νομομαθείς, ακαδημαϊκοί, εμπειρογνώμονες αλλά και πολλοί θεατές συγκεντρώθηκαν πριν λίγες μέρες στη μεγάλη αίθουσα παραστάσεων του Σαιξπηρικού Θεάτρου της Ουάσιγκτον για να δικάσουν το Σωκράτη.

Στη δίκη εξετάστηκαν εξ αρχής όλες οι κατηγορίες που βάρυναν το Σωκράτη το 399 π. χ. στην Αθήνα με σκοπό να αποφανθούν αν «είναι» ή όχι αθώος!

Ανάμεσα σε εκείνους που έκριναν τον Σωκράτη ήταν, ο αρεοπαγίτης Samuel Alito, μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, που προήδρευσε, και ανώτατοι Αμερικανοί δικαστικοί όπως ο Paul Michel, ο Rosemary Collyer, ο Brett Kavanaug και ο Richard Leon, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην αναπαράσταση της αρχαίας δίκης.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Αλέξανδρου Μαλλιά, πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον. Οι συνήγοροι υπεράσπισης, στήριξαν τα επιχειρήματα τους σε κλασσικά ντοκουμέντα και τόνισαν πως η καταδίκη του Σωκράτη ήταν εντελώς άδικη.

Και οι οκτακόσιοι Αμερικανοί ένορκοι κήρυξαν τον μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο «Αθώο».

hellas είπε...

Ίσως θα έπρεπε οι 800 διακεκριμένοι αμερικανοί να μελετήσουν το μάθημα τους καλύτερα και πιο εμπεριστατώμενα με πλήρη στοιχεία και χωρίς διακρίσεις ώστε να καταλάβουν ότι η απόφαση ήταν δικαίως. Άντε πια με την ημιμάθεια και την σκοπιμότητα, τι θέλουν να μας πουν δηλαδή ότι είναι πιο δίκαιοι;

Ανώνυμος είπε...

O tafos tou axillea ekei?pou to leei auto?poios arxaios to exei grapsei?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Η ROUMANIA = OΡΘOΔOΞIA.-

ΥΓ : ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΙΓΙΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΓΑ'Ι'ΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΘΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ...

Gigas