Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

XIΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Συνολικά 53.000 παιδιά στην Κίνα χρειάστηκαν ιατρική παρακολούθηση εξαιτίας του μολυσμένου με μελαμίνη γάλακτος και περίπου 13.000 από αυτά εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε πως χθες Κυριακή νοσηλεύονταν 12.892 παιδιά, από τα οποία 104 βρέφη σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως 39.965 παιδιά που κατανάλωσαν γάλα σε σκόνη δέχτηκαν ιατρικές φροντίδες, αλλά έχουν αναρρώσει.

Στο μεταξύ, το Χονγκ Κονγκ οι μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ αποφάσισαν να αποσύρουν από τα ράφια τους και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα από την Κίνα, κυρίως το γάλα Dairy Farm της Nestl?, αφού έλεγχοι έδειξαν ότι περιέχουν μελαμίνη.

"Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων που έδειξαν ότι στο συγκεκριμένο γάλα ανιχνεύτηκε μελαμίνη", επισήμανε εκπρόσωπος της αλυσίδας Welcome.

Τέσσερα νήπια έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Σεπτεμβρίου ύστερα από την κατανάλωση του νοθευμένου με μελαμίνη γάλακτος σε σκόνη. Η μελαμίνη είναι τοξική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών και κόλλας.

Η Γαλλία, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ότι δεν έχει εντοπιστεί γάλα με προέλευση από την Κίνα στην Ευρώπη και υπενθύμισε ότι απαγορεύεται η εισαγωγή κινεζικών γαλακτοκομικών προϊόντων στις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Γεωργίας, Υγείας και Οικονομίας υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις χώρες-μέλη της ΕΕ να ενισχύσουν τους ελέγχους στα σύνορά τους.

"Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί γάλα από την Κίνα στο ευρωπαϊκό έδαφος. Ο υπουργός Υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε εξάλλου στις 12 Σεπτεμβρίου ότι δεν γίνονται εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Γαλλία υπενθυμίζει επίσης ότι η εισαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων από την Κίνα απαγορεύεται από το 2002 και η απαγόρευση αυτή συμπεριλαμβάνει και το βρεφικό γάλα.
ΠΗΓΗ ΑΝΑ MPA

Δεν υπάρχουν σχόλια: