Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Υποβρύχιος εφιάλτης !

Το ΝΑΤΟ απέκτησε νέες σκοτούρες καθώς παρακολουθεί τις δοκιμές ενός νέου ρωσικού υποβρυχίου. Οι εκπλήξεις που κάνει η Ρωσία ανησυχούν σοβαρά το ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία δοκιμάζει αυτήν την περίοδο το νέο υποβρύχιο Amur στη θάλασσα της Βαλτικής. Όσο περισσότερες οι πληροφορίες τόσο αυξάνεται η ανησυχία των δυτικών.

Το μη πυρηνικό υποβρύχιο κατηγορίας Amur είναι ένα τέταρτης γενεάς υποβρύχιο που μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους σε πολλούς στόχους. Το επίπεδο θορύβου του είναι πολύ χαμηλό και θεωρείται παγκόσμια από τα πιο αθόρυβα υποβρύχια της κατηγορίας KILO. Το χαμηλό επίπεδο θορύβου του έκανε τους δυτικούς ειδικούς να το ονομάσουν «μαύρη τρύπα στον ωκεανό».

Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό νέας γενεάς και με χημικές γεννήτριες που αυξάνουν τον χρόνο παραμονής κάτω από την θάλασσα.

Έχει δέκα εκτοξευτήρες βλημάτων, τέσσερις τορπιλοσωλήνες και μπορεί μέσα σε δύο λεπτά να εκτοξεύσει όλους τους πυραύλους του.

Το υποβρύχιο σχεδιάστηκε ως υποβρύχιος κυνηγός ικανός να καταστρέψει οποιουσδήποτε στόχους, θωρηκτά επιφάνειας, σκάφη μεταφορών ή υποβρύχια, να σπείρει νάρκες και να καταστρέψει τους στόχους με τη βοήθεια βατραχανθρώπων.

Οι εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ φοβούνται ότι το υποβρύχιο θα εξαχθεί σε άλλες χώρες όπως η Βενεζουέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: