Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Παγκόσμια κρίση για το νερό !

Η έλλειψη γλυκού νερού στην γη πλανητών είναι πιθανό να γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντα κατά την διάρκεια των προσεχών δεκαετιών. Οι εμπειρογνώμονες από το IWMI (διεθνές ίδρυμα διαχείρισης ύδατος) είπαν σε πρόσφατη έκθεσή τους ότι η κρίση θα εμφανιζόταν λόγω του αυξανόμενου αριθμού πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα Η.Ε, ο πληθυσμός της γης θα αυξηθεί από 6 έως 8.5 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2030. έτσι είναι απαραίτητο να βρεθούν 2.000 κυβικά χιλιόμετρα γλυκού νερού επιπλέον.

Η παγκόσμια κατανάλωση έχει αυξηθεί έξι φορές κατά την διάρκεια των τελευταίων 100 ετών και θα διπλασιαστεί μέχρι το 2050. Η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει σοβαρή έλλειψη σε 25 χρόνια. Υπάρχουν χώρες που ήδη καταναλώνουν τα υπόγεια αποθέματά τους για την παραγωγή τροφίμων. Σύντομα οι γεωργικοί παραγωγοί θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με το απαραίτητο για αυτούς νερό.

Τα αποθέματα γλυκού νερού δεν θα είναι αρκετά για να συντηρήσουν τον αυξανόμενο πληθυσμό του πλανήτη.

Η έλλειψη του νερού τελικά μπορεί να συνοδευθεί με μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές συγκρούσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να φθάσουμε στο σημείο της απόλυτης έλλειψης νερού θα πρέπει οι χώρες,ιδιαίτερα οι αναπτυγμένες,να βάλουν τα χεράκια τους και να βγάλουν τα ματάκια τους.Κοινώς να μην κάνουν καμία πολιτική για την εξοικονόμηση νερού ή να βρούν τρόπους για να βρούν νερό,παλιούς και νέους (γεωτρήσεις,αφαλάτωση από την θάλασσα κ.α).Γι'αυτό δεν πιστεύω να φθάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο...