Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Το νερό έχει μνήμη !

Πριν είκοσι έτη, το καλοκαίρι του 1988, ο κόσμος επιστήμης συγκλονίστηκε από μια από τις πιο αμφισβητούμενες ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικό.

Σύμφωνα με τον Jacques Benveniste, έναν χαρισματικό Γάλλο επιστήμονα , το καθαρό νερό θα μπορούσε να θυμηθεί τι περιείχε προηγουμένως.

Ο Benveniste διέλυσε σε μια ουσία που προκαλεί μια αλλεργική αντίδραση, την αραίωσε επανειλημμένως έως ότου πρακτικά δεν υπήρχε τίποτα μέσα στο νερό. Έπειτα παρατήρησε ότι το καθαρό νερό κατόρθωσε να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση όταν προστέθηκε σε ζωντανά κύτταρα.

Αν και το πείραμα δεν έχει επαληθευτεί πλήρως και οι έρευνες συνεχίζονται φαίνεται ότι πράγματι το νερό διαθέτει μνήμη, κάτι που μπορεί να είναι ένας «άσσος στο μανίκι» της ομοιοπαθητικής, που ακόμη δεν έγινε πλήρως αποδεκτή από την επιστήμη.

Εξάλλου το νερό είναι μία από τις πιο περίεργες ουσίες που υπάρχουν στην φύση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ 2 ΑΡΘΡΑ ΤΟ 1 ΑΠΟ ΣΥΓΚΑΙΚΡΥΜΕΝΟ SITE ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΟ SITE ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ .vriaeros@mycosmos.gr

Ανώνυμος είπε...

ara o agiasmos pou ginete kai lene oti alaxe to nero sistash logo ton eyxon pou legonte de einai mithos giati apla kati mesolavei thn ora pou ginete h diadikasia kai alazei to nero .....

stalk είπε...

posa mb?lol!:p

Ανώνυμος είπε...

posa mb?