Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ

Οι αρχαίοι σοφοί μιλάνε για τον Μικρόκοσμο-Άνθρωπο, πιστό αντίγραφο του Μακρόκοσμου-Σύμπαντος-Θεού.
Και ο Ερμής ο Τρισμέγιστος λέει ότι «όπως είναι Επάνω έτσι είναι και Κάτω».
Το ίντερνετ κατακλύζεται σήμερα από φωτογραφίες αστεριών, γαλαξιών, νεφελωμάτων κλπ. Αλλά ποιος άραγε έχει προσέξει την ομοιότητα αυτών των φωτογραφιών με τις φωτογραφίες του ανθρώπινου σώματος από την «φωτογραφική μηχανή» Κίρλιαν;
Η φωτογραφία της ΝΑΣΑ μοιάζει καταπληκτικά με την φωτογραφία ενός ανθρώπινου δάχτυλου. Κάποιες φορές μάλιστα είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσεις τι βλέπεις αν δεν στο πουν.
Αν και για πολλούς η φωτογραφία Κίρλιαν είναι ένα απλό ηλεκτροχημικό φαινόμενο, επιβεβαιώνει πλήρως τους αρχαίους.
Μήπως έχουμε καβαλήσει το καλάμι με τα σπουδαία μηχανήματά μας;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικο ειμαστε ενα μικρο συμπαν μεσα σε ενα μεγαλο συμπαν.Αρα ειμαστε ενα και το αυτο.Eπoμενωs εχουμε και εμειs αυταποδεικτα την χαρη του θεου και την ευλογια του.

Alexander είπε...

auto me tromazei kapws :S

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως κάτι έχει να πει το παρακάτω κείμενο:

“Οι ζωντανοί οργανισμοί... έχουν υγρασία. Όταν ο ηλεκτρισμός διέρχεται από το
ζωντανό αντικείμενο, παράγει μια περιοχή ιονισμένου αερίου γύρω του, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει υγρασία πάνω του. Αυτή η υγρασία μεταφέρεται από το αντικείμενο στην περιοχή γαλακτώματος της φωτογραφικής πλάκας και προκαλεί μια αλλαγή της κατανομής του ηλεκτρικού της φορτίου. Αν το αντικείμενο φωτογραφηθεί στο κενό, όπου δεν υπάρχει ιονισμένο αέριο, δεν εμφανίζεται καμία φωτογραφία Κίρλιαν. Αν η φωτογραφία Κίρλιαν οφειλόταν σε ένα θεμελιώδες παραφυσικό πεδίο ζωτικής ενέργειας, δεν θα έπρεπε να εξαφανίζεται σε ένα απλό κενό” (Hines 2003)

Chris

Alexander είπε...

nai alla chris,an auto to parafisiko pedio zwtikhs energeias den einai toso periploko oso nomizoume?an den mporei na uparksei kai auto sto keno?wraia h thewria tou Hines alla apo tin stigmh pou den gnorizoume sxedon tpt apo auto to zwtiko pedio ola paramenoun thewries :S

Unknown είπε...

Πάντως, τα χρώματα στις φωτογραφίες της NASA δεν είναι τα πραγματικά που θα βλέπαμε με τα μάτια μας, δηλαδή αν βρεθούμε απέναντι στο παραπάνω εικονιζόμενο νεφέλωμα δεν θα βλέπαμε αυτό που βλέπουμε στην φωτογραφία, γιατί αυτό είναι ο συνδυασμένος τεχνητός φωτισμός και από το ορατό σε μας φάσμα της ακτινοβολίας, αλλά και υπέρυθρης ακτινοβολίας, και υπεριώδους, και ακτινοβολίας χ αλλά και ίσως ακτινοβολίας γάμμα.
Με άλλο λόγια, το ορατό σε μας νεφέλωμα μόνο στο σχήμα μοιάζει με το παραπάνω.