Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΙΜΙΤΣ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Μάθιου Νίμιτς από τα Σκόπια, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι είπε στον κ. Νίμιτς να πείσει την Ελλάδα να δεχθεί διπλή ονομασία, δηλ. «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για όλους και κοινά αποδεκτό όνομα για την επικοινωνία με την Ελλάδα, απορρίπτοντας έτσι στην ουσία τις προτάσεις του κ. Νιμιτς. Έκανε μάλιστα λόγο για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Νίμιτς από τη Θεσσαλονίκη, μετά τη συνάντηση με τον πρέσβη κ. Βασιλάκη, κάλεσε τα Σκόπια να προσηλωθούν στον πυρήνα των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα ο κ. Νίμιτς παραδέχθηκε ότι έχουν τεθεί και άλλα ζητήματα εκτός της ονομασίας, τα οποία τα χαρακτήρισε ως «περιφερειακά».
Η υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι οι ελληνικές θέσεις είναι ξεκάθαρες. Θέλουμε κοινά αποδεκτό όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει για όλους, είπε η κ. Μπακογιάννη.
Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ενώ ο κ. Νίμιτς, συνοδευόμενος από τον κ. Βασιλάκη, επισκέφτηκε το Σάββατο, 23 Αυγούστου 2008, το Άγιο Όρος, όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος επίσης πραγματοποιεί επίσκεψη στο Άγιο Όρος εδώ και μερικές μέρες.

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

GIA MENA OUTE KOUBENTA GIA DIPLH MA OUTE KAN TO ONOMA MAKEDONIA.EMEIS PREPEI NA APETOUME OXI ALLOI.

Paoktsis είπε...

Νομιζω οτι ηρθε η ωρα να στειλουμαι ολους στα σπιτια τους και να τους πουμε οτι το ονομα τους ειναι ενα.VARDARSKA BANOVINA οπως λεγοταν μεχρη την αρχη του Δευτερου παγκοσμιου πολεμου.Επεισης υπαρχουν και γραμματοσημα με αυτο το ονομα και χαρτες.Τωρα αυτα που ζητανε αυτοι για μενα και νομιζω ολους οσους γνωριζουν ειναι παραμυθια της Χαλιμας.Αν και μενω στην Σουηδια δεν παυουν να με ενδιαφερουν τα εθνικα μας θεματα.Ελπιζω να μην δεχτουν τιποτα οι δικοι μας οτι και να δεχτουν με αυτες τοις προ'ι'ποθεσεις δεν θα ειναι καλο για εμας και θα μας μπλεξουν σε ασχημες ιστοριες.Αλλα απο οτι καταλαβαινω το σχεδιο του Θεου μαλλον ακολουθη χωρις να το καταλαβαινει ο Γκρουεφσκι με την στασει του.Με αγαπη ο φιλος σας απο την Σουηδια ο Παοκτσις.

Alexander είπε...

kala,na doume gia poso tha tragoudaei akoma o gruevski,lete na mazepsoume grabates na stiloume kai sauton na masoulaei??gt erxetai kai h wra tou XD

ThanHawk είπε...

Katholou asximi idea Alexanter.
Etsi opos paei erxetai i ora kai gia polous allous na fane grabates.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ?ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ?ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΕΙΠΑΤΕ Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΔΕΡΦΙΑ.ΛΙΑΚΟ ΕΙΜΑΙ 19 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ.ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ!ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Nai kala gruefski tragouda!(ntropi sou kiolas enw o pappous sou itan ellin:nikolaos grouios!)ehw papsei na anisihw ta afinw ola ston Theo me ebistosuni,tha apokatastisei tin dikaiosuni.kt allo,diavasa oti prowthoun ilektroniki iatriki karta me to istoriko tou asthenous..i ellada&alles 11hwres einai oi prwtes pou tha upograpsoun.gia na prosexoume!polu ilekroniko-chip-wtika ginodai ta pragmata!agrypneite ellines!liako sunexise etsi!Maria 21

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο με το άρθρο, αλλά είναι πραγματικά ενδιαφέρων:

-Β. Ουγκώ:”Είναι ωραίο να κατάγεται κανείς από την Ελλάδα την χώρα που έδωσε το φως”
-Κικέρωνας:”Τη γλώσσα των Ελλήνων θα χρησιμοποιούσαν οι θεοί, αν μιλούσαν”
-Βολταίρος: “Θέλω να γίνει κοινή γλώσσα όλων των λαών η Ελληνική”
-Ερρίκος Μάιν:”Αν εξαιρέσουμε τους τυφλούς νόμους της φύσης, τίποτε σε αυτό τον κόσμο δεν κινείται που να μην έχει Ελληνική καταγωγή”
-Ερρίκος Μίλλερ:”Η Ελλάδα με έκανε ελεύθερο & ολοκληρωμένο”
-Μπούτρος Γκάλι:”Σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη καθοδηγούνται από το Όραμα της Ελλάδας”
-Αντρέ Μαλρώ:”Στην καρδιά του κάθε Ευρωπαίου υπάρχει μία κρυφή Ελλάδα”
-Διδότος Αμβρόσιος:”Ότι ωραίο έχουμε είναι Ελληνικό”
-Όθων Βίσμαρε:”Αν έλειπε ο εμφύλιος πόλεμος από τους Έλληνες, θα κατακτούσαν όλον τον κόσμο”
-Γκαίτε:”Μένω εκστατικός μπροστά στο όραμα της Ελληνικής αρχαιότητας”

Chris (δανεισμένο από τον sakis)

Anezina είπε...

Aφήστε τους να λένε.Δεν θα πουλήσουμε σε κανέναν το τιμημένο όνομα της Μακεδονίας.
Αυτοί έχουν όνομα και ειναι Vardaska η και Σκόπια αν το θέλουν αλλά Μακεδονία που το είδαν γραμμένο;
Είναι Σλάβοι και έτσι θα παραμείνουν.
Και εμείς είμαστε Έλληνες και έτδι πρέπει να παραμείνουμε.
Ποιός ξέρει τι παραμύθια έχουν φάει για να επιμένουν τόσο πολύ στην ονομασία.

Ανώνυμος είπε...

Έχει πανούργα "πετάξει" από την αρχή στο τραπέζι ο Καραμανλής, την παγίδα τάχα μου της ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, (για να μην δείξει άρνηση από την αρχή γιατί δεν θα προλάβαινε.... να φτάσει στο Βουκουρέστι και να φάνε στην μούρη το Βέτο θα τον είχαν στείλει αδιάβαστο...) χωρίς χρονοδιαγράμματα και τώρα τους αφήνει να βράζουν όλοι στο ζουμί τους.
Έτσι θα τους παίζει.... θα κερδίζει χρόνο και σε λίγο καιρό ότι έγινε πάνω στην Γεωργία θα γίνει και εδώ. Θα την κάνουν την μα....κία τα Αμερικανοσκοπιανάκια και θα καλοπεράσουνε...!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να ακουστεί παράλογο αυτό που θα πω.. Αλλά δεν μπορώ να χωνέψω ότι συζητάμε για το όνομα με Σκόπια κ με τον Νιμιτσ. Αν είναι δυνατόν... Είναι σαν να έρχεται ένας σε μένα κ μου λέει... Ξέρεις μπορεί 24 χρόνια να σε λένε Σάββα αλλά εγώ είμαι τελικά ο Σάββας κ φυσικά να μου στέλνουν κάποιον άσχετο να μου πει ξέρεις έχει δικαίωμα να τον λένε Σάββα κ τελικά ίσως τον λένε Σάββα... ας το διαπραγματευτούμε... Ποιος είσαι εσυ σε φίλε που θα διαπραγματευτείς το όνομα σου εχω απο τότε που γεννήθηκα... Έλεος δηλαδή... Ακριβώς το ίδιο είναι!!

Ανώνυμος είπε...

Α! ξέχασα. Στα Σκόπια οι Αμερικανοί ετοιμάζουν την μεγαλύτερη πρεσβεία που έχουν φτιάξει στα Βαλκάνια θα είναι κέντρο των μυστικών της υπηρεσίων και θα στεγάζει δεν ξέρω πόσες άλλες υπηρεσίες... θα λέγεται "Αμερικανική πρεσβεία των Βαλκανίων".
Ε! τέτοια "σουλάτσα..." τους τελευταίους μήνες από το ΝεφελιμοΝίμιτς δεν είναι τυχαία....

medabots είπε...

monoi tous kovoun,monoi tous ravoun.ton lao akoma den ton rothsan

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΟΛΟ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ!!ΡΕ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΟΛΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

paidia ta pragmata dihnoun na einai teleiomena...thelontas k mi prohoraei to shedio tou theou!emena allo me enohlise...afou olous tous kseroume k tous dikous mas k tous skopianous alla k tou OHE...o nimits ti douleia ithele sto agio oros...?ante me po kamia kouventa!AINTE ELLADARA OLOI ENOMENOI K GERA!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

To ψευτο κρατος των σκοπιων δεν θα αντεξει...Μην ανησυχειται.
1ον:Ειναι πρωτεκτορατο της αμερικης κ αφου αυτη εχει συμφεροντα στα βαλκανια τα σκοπια πρεπει να μπουν στο νατο.Με την τακτικη ομως που ακολουθει ο γρουεφσκι εκνευριζονται κ οι αμερικανοι κ
2ον:Με 2εκατ πληθισμο εκ των οποιων 800χιλ ειναι αλβανοι 200χιλ Ελληνες κ 600χιλ σερβοι κροατες βουλγαροι κλπ δεν πανε βημα μπροστα.
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΓΕΥΓΕΛΗ,ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

καλημερα.θα ηθελα να με φωτισει οποιος γνωριζει με σαφηνεια τις θεσεις της ρωσιας στο μακεδονικο.τι σταση εχουν κρατησει? (εκτος απο τη δηλωση 'κουτι της πανδωρας' του πουτιν, οσων αφορα την κατασταση στο κοσοβο και τις προεκτασεις που εχει)και τι σκοπευει να πραξει σε περιπτωση κλιμακωσης των πιεσεων στο συγκεκριμενο θεμα. Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Και οι σκοπιανοι το χαβα τουs.Δημοκρατια τηs μακεδονιαs και μπαρμπουτσαλα.Σονυ και καλα μακεδονεs.Εγω εχω μια προταση αφου θελουν και το μακεδονια στο ονομα. Να λεγονται μαιμου μακεδονια,και ωs εμβλημα να βαλουνε τον τσαρλι.

Ανώνυμος είπε...

ε ρε παραμυθι που εχει πεσει...

Alexander είπε...

mono ena onoma tous armwzei,boria makedonoslavikh perioxh ths Elladas,trwne stin mapa kai mia enwsh kai meta astous na klegonte xD oxi pws tha tous xalasei kiolas ;p

Ανώνυμος είπε...

ZILIA PSORA RE DE EISTE ELLINES XONEFTETO KAI MINETE SKOPIANOI OPOS EISTE !!!!!! TI MANIA O ENAS NA ZILEVEI TON ALON ETSI!! KAI NA DIEKDIKEI ETSI ME LUSA !!! O KATHENAS ME TH DIKH TOU AXIA AS EXEI TO ONOMA KAI TH XARH MAZI GIA KATI SPOUDEO KAI NA MH KOITA NA KLEPSEI TOU ALOU TH LAMPSH!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μηπως αυτες οι κρουαζιερες του Νιμιτς μας στοιχιζουν ακριβα? μηπως τωρα που μπαινουν και τα αλλα θεματα να πρεπει να διακοψουμε τις συνομιλιες? κι οταν αποφασισουν να μιλησουν σοβαρα να επανελθουμε?

Ανώνυμος είπε...

αυτον τον δουλο των νεφελιμ γιατι τον αφησανε και πηγε στο αγιο ορος? μηπως για να μαθει απο πρωτο χερι μεχρι τι ειναι ικανος να κανει ο βλαδιμιρος?????παντος ψιλοπατατουλες ο νιμιτζ εκει μεσα σαν αρνακι καθοτανε!!!!

christoforos888 είπε...

ΕΔΩ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΜΑΣ,ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ -ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΖΕΖΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

Ἀχιλλεῦς είπε...

παρτε σπρεή και γραψτε όλοι σας η μακεδονία ειναι ,μια και ελληνικη

Ανώνυμος είπε...

Μη δίνετε και πολύ σημασία στον
Γκρουέφσκι.

"Σκυλάκι" είναι...
Ό,τι του πουν κάνει.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ.... ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΔΔΔΔΕΕΕΕΕΝΝΝΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΝΝΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΛΕΩ ΜΗΝ ΧΑΡΑΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ

Kyriakos alias Aristarchos είπε...

Θέλω να καταγγείλω το ότι τα Σκόπια αναγκάζουν τους Έλληνες που ταξιδεύουν μέσο ΦΥΡΟΜ να υπογράφουν σχετική δήλωση ότι αποδέχονται το συνταγματικό τους όνομα (Μακεδονία), αλλιώς τους ταλαιπωρούν αφάνταστα!

Ανώνυμος είπε...

Η Μακεδονια ειναι μια και ειναι Ελληνικη.
Αν θελουν οι Αμερικανοι και οι yes men Ελληνες κυβερνητες να δωσουν γεωγραφικο προσδιορισμο στο κατασκευασμα τους, να το πουν vardarska arizona ή οποιο αλλο αμερικανο-σλαβικο ονομα θελουν!

ELLHN είπε...

Prepei na arxisoume na uperaspizomaste kai na xeirizomaste ta ethnika mas sxedia ligo kalutera@ Arketa pia me afth thn onomasia !

iskandar είπε...

Se kamia periptish den prepei na periexei to onoma Makedonia h paragogotou h sunthetiko tou teleia kai pavla, den tah to dextoume pote san Ellhnes kai an to kanei kyvernhsh tha pesei prin prolavei na to kanei, an kai vevea h politikh pou akolouthi o gruevski emeas mas sumfereis aftos kaigetai oxi emeis elpizo na mhn to katalavei alla exei ferei thn xora tou se plhrh adiexodo. Tora an einai sxedio theou makari na xamogelasoume akoma mia fora sthn istoria mas :)

Ανώνυμος είπε...

Όσο εχουμε τα μάτια μας ανοιχτά κ το μιαλο μας ίρεμο ώστε να σκεφτόμαστε όρθα , τοτε οι πι8ανότιτες να αντιδράσουμε σώστα σε ότι γίνει ειναι μεγάλες. Ας βασιζόμαστε στη καρδία μας και στη λογική μας καλλή τύχη σε όλους

Nikolas είπε...

Α ρε Γκρου(σουζ)εφσκι!! Κατσικοποδαρος εισαι πραγματι για τα Ελληνικα τεκταινομενα..Διαπλοκες...Εκλογες....και ολα τα καλα!!! Αμ και εκεινο το παλληκαρακι πια ο Νιμιτς (δεν αναγραμματιζω το ονομα - θα μου βγη πολυ σοκιν!!!! - Νομιζω οτι η Νεα Ταξη σπαει πλακα με τα τσιρακια της - δεν μπορει!)
Παει ερχεται παει ερχεται...μα δεν τον λυπαστε πια καθολου? Απονες ψυχες!!....Θα του φυγη στο δρομο καμμια μασελλα, κανα νεφρο, και θα τον ψαχνουμε μετα...Ασε που μπορει να τουρθη και κανα Αλτσχαιμερ εκει στα καλα του καθουμενου και πη τα Σκοπια ....Ελλαδα και τοτε πολλοι θα φανε τις γραββατες τους!!! - αυτο εξ' αλλου εχει γινει πολυ της μοδας τελευταια!

iskandar είπε...

More kai aftoi to xeroun oti den einai Makedones alla krivontai apo piso alla o laos tous den to exei parei xampari ena mikro komati dhladh tous laou tous giati mhn xexname oti oi slavoi einai den einai to 50% to plithismou ton skopion kai apo aftos ystera apo dhmoskopish molis to 20% ypostirizei thn idea ths Makedonikhs katagoghs alla kai aftoi akoma oxi me ton tropo pou to kanei gruevski den pistevoun oti proerxontai apo tous arxaious Makedones alla oti zoun sthn perioxh ths Makedonias kai gia afto exoun kai to dikaioma na onomazontai Makedones dhladh peripou to sunolo tou laou den pistevei se afta pou leei o gruevski. Alla meta ta alleoalhla lathoi pou kaname apo to 1950 mexrh shmera katalixame edo dustixos. Pionia einai gai tous xrrisimopoioun poikilotropos gia na piezoun thn Ellada otan aftoi den sumforfotai opos xrisimopoioun kai ths alles xores "doriforous" tous, Alvania, Tourkia klp pou opote diafounoume se kati tous fanatizoun enantion mas gia na aisthanomastai piesh einai kai afto ena meso pou exoun ektos apo ton elenxo ton kuvernision fusika

Ανώνυμος είπε...

Μα το έχουν δηλώσει οι Ρώσοι ότι σε περίπτωση που προσφύγουν στον ΟΗΕ για αναγνώριση θα βάλουν ΒΕΤΟ!!! Μην φοβάστε είναι κανονισμένα αυτά μεταξύ Καραμανλή και Πούτιν. Γι΄αυτό και βλέπετε τον ΝεφελοΝίμιτσ να συνομιλεί με τους Σκοπιανούς σε επίπεδο Πρωθυπουργού και εμείς εδώ τον βάζουμε να μιλάει με τα "δεύτερα...". Αυτό από την μεριά μας μεταφράζεται "κτυπηθήτε όσο θέλετε... αλλά ονομασία που θέλετε δεν θα την πάρετε ΠΟΤΕ!!!"

Το ξαναλέω ο Καραμανλής τους έστησε τέτοια παγίδα με την τακτική .. της δήθεν υποχώρησης από την θέση των πολιτικών του 1992, δηλ. να μην περιέχεται η λέξη Μακεδονία στην ονομασία και πολλοί θερμοκέφαλοι τάχα μου ...Πατριώτες (Δεν θα αναφερθώ παραπάνω σε "αυτούς", γιατί ο Δημοσθένης δεν θέλει, του κάνουν μεγάλο πόλεμο με σημαία τον Πατριωτισμό και δυστυχώς έχουνε ξεγελάσει πολύ κόσμο, ελπίζω κάποιοι να κατάλαβαν ποιούς... εννοώ.)
τον κατηγορούν για προδοσία, φυσικά για ψηφοθηρικούς λόγους γιατί αν δεν παραπλανήσουν... δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης....
Τέλος πάντων άστους όλους να κουρεύονται.
Τον Σεπτέμβρη επικύρωνουμε από την βουλή την σύμβαση για τον αγωγό φυσικού αερίου και την επόμενη εβδομάδα πέφτουν και οι υπογραφές για τα 450 άρματα... και αν έχουν λυσσάξει τώρα οι Αμερικανοί τότε θα βγάλουν αφρούς....

Υ.Γ
Συστήνω μεγάλη προσοχή σε αυτούς που το παίζουν... μεγαλοπατριώτες...
"Λύκοι ντυμένοι πρόβατα" που έλεγε και ο Πατέρας Παίσιος (διαβάστε το και βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει... θα εκπλαγείτε..)

Μαύρη Καπαρντίνα..!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω να πώ ένα..!!

Ο έξυπνος ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ

Ο πονηρός ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ

Ο ηλίθιος ΕΠΙΜΕΝΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ? ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε που ρωτάς για την θέση της Ρωσίας στο ζήτημα, οι Ρώσοι έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία αλλά μετά τα άλλαξαν λίγο και είπαν ότι θα αναγνωρίσουν το όνομα στο οποίο συμφωνήσουν η Ελλάδα και τα Σκόπια.Πάντως δεν φταίνε αυτοί που τα αναγνώρισαν ως Μακεδονία γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν την ιστορία της Ελλάδας,είναι καθαρά θέμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

sta opla na paroume ta skopia

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να βγούμε ανοιχτά και να καταλογήσουμε ευθύνες στην Αμερική για τη στάση της.

Όσο τους χαϊδεύει πουλάνε τρελλίτσα. Για να κάνει η Αμερική πως τους εγκαταλείπει να μετρήσουμε σε πόσα δευτερόλεπτα θα συμφωνήσουν σε ότι πει ο Νίμτς!

Ενω εμείς έχουμε κάνει τόσες υποχωρήσεις (κακώς) και οι πολιτικοί μας έχουν φτάσει στο εξευτελιστικό σημείο να προτείνουν ουσιαστικά το "Βόρεια Μακεδονία", οι Σκοπιανοί παρουσιάζονται αδιάλλακτοι.
ΠΟΙΟΙ;;;; Οι Σκοπιανοί.
Που άν μπούμε το πρωϊ το απόγευμα θα έχουμε τελειώσει. Φυσικά όμως αυτό θέλουν και αυτοί για να στρέψουν τον όλο τον κόσμο εναντίων μας και να πάρουν οι άλλοι για αυτούς όσα δεν μπορούν απο μόνοι τους.

Μια παγκόσμια παρουσίαση των πραγματικών θέσεών μας και όχι με τον τρόπο που βλακωδώς τις παρουσιάζουν ορισμένοι είναι το καλύτερο όπλο. Ας βγάλουμε κάνα πολιτικό σε κανένα CNN να δούμε τι θα γίνει.
Όταν βγαίνει ο εκάστοτε και λεει "η Μακεδονία είναι Ελληνική" μπορεί να έχει δίκιο αλλά το αμερικανάκι καταλαβαίνει πως εμείς θέλουμε να τους κατακτήσουμε και τα λαμόγια βρίσκουν ευκαιρία να το παίζουν καημένούλικα και να κλαίγονται.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαντάμε στους πάντες στο νετ.

Κι αν αυτοί θέλουν να κάνουν προπαγάνδα ας κάνουν.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΘΑ ΚΛΑΨΩ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ?...ΜΠΟΥΧΟΥΧΟΥ...ΑΧ ΚΛΑΙΩ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ, ΕΤΩΝ 19 ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ta "perifereiaka" zntnmata pou te8nkav poia eivai;;;

iskandar είπε...

Den nomizo oti prepei na mpenoume stis logekes apantiseon m eto yfos pou exoume tora kapia stigmh isos tha prepei na sklhrinoume ligo thn stash mas kai na poume efoson den dexontai kanena onoma os tora den dexomaste kai emeis apo kai pera pleon, mias kai pexamai ta kala paidia, na yparxei sthn onomasia ths geitonos xoras kamia Anafaro sto onoma Makedonia out paragogo oute sunthetiko isos na einai kalutera meta thn sindiaskepsh ths EE an kai h diskapsia kai o alitrotikos xarakthras ths politikhs ton geitonon mas dinei akoma thn poluteleia na kanoume ta "kala paidia" alla mhn to parakanoume kiolas giati aftoi allazoun apo thn mia mera sthn allh theseis kai an strimoxtoun polu tote tah dextoun otidipote elpizo na ypostoume emeis zhmia tote prepei na praxoume kai sinenish, sofrosh kai propanton yper ton ymon sumeferonton

iskandar είπε...

Oson anafora tis profities den exo kanena provlhma na tis pistepso,afou exoume kai aptes apodixeis, alla nomizo oti prepei na xipnish kai o alos kapote den mporoume na ta peroumenoume ola apo ton theo as paradeignatisoume apo tous progonous mas apo ta axaia epoi alla kai apo ta pio prosfata (1940) opote pistepsema stis dynameis mas pote den xasame kairos einai na xipnisei o Ellhnas mesa mas

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΙΝΕΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΛΙΑΚΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 13 ΠΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ego leo na kanume polemo me tus skopianus k na tus tsakisume!!!meta as onomasume ta skopia makedonia!!!tin wrika tin lisi!!!

Ανώνυμος είπε...

ego leo na kanume polemo me tus skopianus k na tus tsakisume!!!meta as onomasume ta skopia makedonia!!!tin wrika tin lisi!!!

Zulu είπε...

Αν οι Σκοπιανοί απαιτούν από τους Έλληνες να αλλαχτεί το όνομα του Αεροδρόμιου "Μακεδονία", τότε να απαιτήσουμε και εμείς κάποιες "αλλαγές":

1) Το MK (όπως το GR, GRE) να αλλάξει σε FRM ή FYROM
2) Σε ότι εισαγωγές γίνονται από τα Σκόπια, οι συσκευασίες / τιμολόγια να μην χρησιμοποιούν το Republic of Macedonia. Να απαγορευτεί οτιδήποτε έχει σχέσει με Made In Macedonia, Macedoniam Product κτλ. Να αλλαχτούν όλα σε FYROM. To μακεδονικό προϊόν/macedonian product είναι προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, για προϊόντα που είναι Ελληνικά και προέρχονται από την Μακεδονία.
3) Ότι αφορά υπηρεσίες/μεταφορές με τον όρο Macedonia/Macedonian να μπλοκαριστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έχει γίνει με την αεροπορική εταιρία Air Macedonia.
4) Το νόμισμά τους λέγεται Macedonian denar (MKD). Να αλλάξει σε FYROMian denar
5) Το .mk που χρησιμοποιούν για τα website στα Σκόπια να αλλαχτεί σε .fyrom, .frm
6) Στην Ελλάδα έχουμε τα .gr .org.gr .com.gr .net.gr .edu.gr .gov.gr - Να προστεθεί και το mk.gr ή/και το .mc.gr. Επίσης η Τουρκία έχει το .nc.tr για την κατεχόμενη Κύπρο. NC = Northern Cyprus
7) Επίσης η Ελλάδα θα μπορούσε να απαιτήσει από κολοσσούς στο Internet, σε λογισμικό (πχ: Google, Microsoft, Yahoo, Facebook, κτλ, κτλ) να αλλάξουν το Macedonia σε FYROM, διαφορετικά να μπλοκάρονται οι υπηρεσίες τους. Πχ αν η Google δεν το άλλαζε στις χώρες της ΕΕ και σε όσες αναγνωρίζουν τα Σκόπια σαν FYROM, τότε να γινόταν μπλοκάρισμα σε υπηρεσίες της Google, όπως το YouTube, GMail, Google Maps, Blogger.com, κτλ, κτλ.
8) Επίσης να τυπωνόταν νόμισμα των 2 Ευρώ με τον Μέγα Αλέξανδρο και από κάτω με Ελληνικά γράμματα το ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ο ΜΕΓΑΣ
9) Όσοι Σκοπιανοί που έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να προσκομίζουν έγγραφο από την πρεσβεία της Ελλάδας (με τον Μεγα Αλέξανδρο σε υδατογραφία) ότι προέρχονται από την ΠΓΔΜ γιατί η Μακεδονία είναι Ελληνικό γεωγραφικό διαμέρισμα.
10) Να γίνονται παρεμβολές σε Ραδιο/τηλεοπτικές εκπομπές σε κανάλια από τα Σκόπια
11)Επίσης όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα να βλέπουν μία μεγάλη πινακίδα σε τρεις γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, και Ιδίωμα Σκοπίων (όπως αναγνωρίζει η Ελλάδα την γλώσσα που μιλάνε εκεί).
Στηνν πινακίδα να περιέχεται η Ελλάδα με τονισμένη την Μακεδονία και να λέει: "Καλως ήρθατε στην Μακεδονία, Ελλάδα" με τρεις σημαίες: Ελληνική, ΕΕ και του ήλιου της Βεργίνας.

Επίσης το "Βόρεια Ελλάδα" θα πρέπει να σταματήσει! Η ΕΛΛΑΔΑ δεν έχει σύνορα. Όποιος θέλει να αναφερθεί στις βόρειες περιοχές της Ελληνικής Δημοκρατίας να λέει Μακεδονία ή Θράκη. Ιδίως τα ΜΜΕ. Τα ελληνικά ΜΜΕ δίνουν ειδήσεις και σε ΜΜΕ του εξωτερικού, τα οποία μεταφράζουν τις ειδήσεις και το Βόρεια Ελλάδα το μεταφράζουν Northern Greece.

Ανώνυμος είπε...

Άμα οι μισοί γράφουν greeklish και οι άλλοι μισοί δεν ξέρουν καθόλου ορθογραφία, να λέμε και ευχαριστώ τόσο καλά που τα πάμε.....

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ,ΟΠΟΤΕ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΕΛΤΣΙΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

aktinologos είπε...

ο κ.Καραμανλης θα πρεπει να ξερει οτι υπαρχει απο πισω του ενας λαος ο οποιος ειναι ετοιμος να πολεμησει για τη Μακεδονια και με τη σιγουρια που του δινει αυτο, να τηρησει πιο δυναμικη σταση

Ανώνυμος είπε...

symfwnw me ton savva kai ton paoktsi kai eyxomai ta pragmata na ginoyn opws einai: aytoi Vardaska Banovina